Nachtsymposium

Het avond deel (van 19:00 uur tot 23:00 uur) zal in het teken staan van de Nachtcultuur. Onder leiding van Nachtburgemeester Isis van der Wel zullen verschillende specialisten zich buigen over thema’s als het belang van een sterke nachtcultuur voor kunst en creatie in de stad, de waarden van (en spanningen tussen) commerciële en alternatieve ondernemingen.

Nachtburgemeester
Isis’ periode als nachtburgemeester van Amsterdam zit er bijna op, er komt een nieuwe termijn. Tijdens het nachtsymposium zal ze vertellen over de resultaten van haar twee jaar Nachtburgemeesterschap.

Ondernemers 
Een selectie van inspirerende, succesvolle of bijzondere ondernemers uit het culturele nachtleven zal meedoen aan het debat. Jesse Limmen (Magneetbar), Thomas Reineke (Museum of the Bohemian), Mourad Sabar (Grote acht), Tess van Zwol (Red Bull) en Roy Cremers (voordekunst) zullen deel uitmaken van het Panel.

Nachtdebat
Een panel bestaande uit personen uit verschillende lagen van het uitgaansleven (commercieel, beleidsmatig, alternatief, illegaal, etc.) zal aan de hand van enkele actuele stellingen met elkaar in discussie gaan over het nachtleven.

Mensen met een kaart voor het Art as Money Festival kunnen gratis naar het Nachtsymposium. Aan de deur van Club Trouw worden er ook apart kaarten voor verkocht. De prijs voor deze kaarten wordt tien euro.