Workshops/Art/Acts

Workshops

Hieronder staan de reeds bevestigde workshops, acts en kunstenaars voor het festival. Op dit moment zijn we hard aan het werk om deze lijst uit te breiden en inhoudelijk te versterken.

 • Time/Bank (Stroom Den Haag) - Time/Bank is een online platform voor de culturele sector waarbij diensten en goederen worden verhandeld met ‘tijd’ als ruilmiddel. Leer op het festival meer over Time/Bank en word actief binnen de gemeenschap. Tijdens de sessie zal je de waarde van je vaardigheden ontdekken. Realiseer wat of wie je nodig hebt en vind de juiste persoon voor de klus die je niet alleen kan. Je krijgt 1 hour note zodat je meteen kan beginnen met handelen!
 • Voordekunst - Voordekunst.nl is het crowd funding platform van Nederland. Kunstenaars en culturele instellingen kunnen via de website hun projecten toegankelijk, transparant en democratisch financieren. Hoe gaat het in zijn werk? Waar moet je je op richten en waar moet je aan denken?
 • Maxwell Group - is een strategisch adviesbureau dat zich bezig houdt met innoveren, ondernemen en investeren. Ze geven op het festival een workshop over het financieren van je onderneming of project.
 • Versteeg Wigman Sprey Advocaten  & Total in Support - Ivette Janssen, juriste bij Total in Support en  Benjamin van Werven van Versteeg Wigman Sprey Advocaten zullen een interactieve workshop verzorgen over de juridische obstakels en vraagstukken waar je als kunstenaar of creatieve tegenaan kan lopen. Eigen cases en vragen worden behandeld!

Acts/artiesten/expo

 • Kamiel Proost - Kamiel Proost is dichter en beeldend kunstenaar. Hij zal op het festival een gedicht voordragen over geld en kunst.
 • Exchanghibition Bank – In tijden waarin de overheid banken met miljarden overeind houdt, maar diezelfde overheid geen geld meer heeft voor kunst, heeft kunstenaar Dadara een bank opgericht – de Exchanghibition Bank – die biljetten uitgeeft van Nul, een Miljoen en Oneindig. Een rondreizend wisselkantoor wat o.a. op culturele plekken als Palais Paradiso, het Rijksmuseum en Nuit Blanche gestaan heeft, maar ook in de grote hal van het Centraal Station in Amsterdam, Occupy op het Beursplein en winkelcentrum Magna Plaza.Ook heeft de bank acte de presence gegeven op het Burning Man festival in de Nevada woestijn.
 • Rini Hartman - Is als artiest niet gebonden aan een specifiek medium. Hartman haald zijn inspiratie voornamelijk uit ethische en menselijke kwesties. Aan de hand daarvan onderzoekt en exploreert hij de esthetische mogelijkheden van de kunsten. Zijn ‘8 Visions Of Hope’ werd geëxposeerd door UNESCO in Parijs en The Museum of the National Bank in Brussel. Op het Art as Money festival exposeerd Hartman met zijn nieuwe serie werken ‘Money’s Illusion’.
 • Daniel Icaza - Is beeldend kunstenaar en ijzersmid. Zijn werk ‘Monetary Bondage’ is een zoektocht naar waarde in relatie tot kunst en geld.
 • MC Kato – a.k.a. Cato Fluitsma; Zangeres en accordeonist bekend van haar Spinvis-achtige chansons, zinderende gedichten en techno meezingers.
 • Giuliano Pappadopoli - Exposeert zijn COINSertion project, waarmee hij de algemeen geldende betekenis van 1, 2 en 5 cent muntstukken als ‘pocket change’ ondermijnt. De variaties in grootte, kleur en helderheid in zijn werk tonen de beschouwer  een dynamische wereld van ronde vormen waarin portretten, scenario’s en boodschappen over de kunstwereld en de economische, politieke en sociale vraagstukken die er spelen.
 • Serge van Duijnhoven en Arlet van Laar - Homo Ludens vs Homo Economicus.
 • Rebelact - Rebelact is een groep rebel clowns die experimenteren met interventies in de publieke ruimte. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van activisme, kunst, humor en media. De bedoeling is een bijdrage te leveren aan het publieke debat. Zo werd er ‘campagne‘ gevoerd voor Geert Wilders in Almere en werd GroenLinks ‘ondersteund‘ met de politietrainingsmissie in Afghanistan. In de aanloop naar een internationale conferentie over ‘climate change’ werd de Kalverstraat bezocht. Toen de extreemrechtse NVU in Ede demonstreerde, liet het ‘Nationaal Bananen Front‘ van zich horen. Meest recente interventie: engelen wensen zogenaamd ‘illegale’ mensen in het Detentiecentrum Zaandam een vrij 2012.
 • Zender - Is freelance grafisch vormgever en illustrator met Amsterdam als thuisbasis. Samen met zijn partner Danny Merk opereert hij als KGB – Kreativ Graphik Buro.
 • Vage gasten - Een collectief jonge, Amsterdamse kunstenaars in verschillende disciplines,  Schilderen, fotograferen, filmen, schrijven, muziek maken en evenementen organiseren. Bekend om hun ‘live-painting’, straks te zien op het Art as Money Festival.
 • Kmentemt - “Business is none of arts business, except art is using the elements and laws or rules of the market as part of its artistic creation process.” In “History of Creation” zet het Duitse collectief Kmentemt de definitie van Money Art zo uiteen.  Hun werk distantieert zich van de traditionele regels van de kunstmarkt, zet er vraagtekens bij en gebruikt deze regels uiteindelijk als onderdeel van het creatieve proces.
 • Ottograph - Is ‘street artist’. Hij begon op zijn tiende en werkte sindsdien onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Berlijn, Antwerpen, New York, Tokyo, Maui en Moskou. Zijn kunst wordt geexposeerd door heel europa. Hij werkt tegenwoordig ook voor klanten als Greenpeace, Nike en Mercedes-Benz.

Overig

 • Kwela Sabine Hermanns - is  ’interaction designer’, gespecialiseerd in innovatie, educatie en trends. Ze is partner at AR Business conference Berlin en co-founder van de ‘Innovation Safari Amsterdam/San Francisco’. Ze is muzikant, schrijfster, TEDx-spreker en gepassioneerd Tango-danseres.
 • MC Kato a.k.a. Cato Fluitsma; Zangeres en accordeonist bekend van haar Spinvis-achtige chansons, zinderende gedichten en techno meezingers. www.mckato.nl