Hoofdprogramma

Hieronder staan de reeds bevestigde sprekers en partijen voor op het hoofdpodium van het festival. Op dit moment zijn we hard aan het werk om het sprekersprogramma uit te breiden en inhoudelijk te versterken.

 • Moderator: Jörgen Tjon A Fong - acteur, schrijver
  en theatermaker, gastheer. Gastheer van leuke inspirerende bonte avonden in de Stadschouwburg, maar ook bij zijn voorstellingen kan zijn publiek niet anoniem in het donker blijven. Naast zijn werk als geëngageerd theaterman, treedt hij regelmatig op als moderator bij verschillende
  symposia en bijeenkomsten over cultuur.
 • Eric Holterhues – Werkt sinds 2000 bij de
  Triodos bank. Hij is eindverantwoordelijk voor alle kredietverlening waaronder die aan de kunst- en cultuursector. Sinds 2010 is hij hoofd Kunst en Cultuur bij Triodos Ivestment Managment. Hij heeft een grote passie voor beeldende kunst en theater. In 2011 heeft hij de Raad voor Cultuur geadviseerd over de bezuinigen op de rijksbegroting voor cultuur.

homepic2

 • Dadara -Is een beeldend kunstenaar en bedenker van het Art As Money Concept daarnaast is hij mede initiatiefnemer van het Art As Money Festival. Om de vraag te stellen wat is de waarde van kunst en geld heeft hij de Exchanghibition Bank opgezet.
 • Teun Castelein – Conceptueel kunstenaar, verantwoordelijkvoor projecten als ‘MyPolarIce’, waarbij hij Noordpool-ijs als een souvenir verkocht op het Museumplein in Amsterdam, ‘the Geert WIlders’, een popband die reageerde op de zogenaamde ‘Palingsound’ en ‘I dove you’, een liefdesboodschappenservice met postduiven. Op het festival presenteert hij zijn Halbe Bier.
 • Boekman Paneldiscussie - Samen met de Boekmanstichting wordt er een paneldiscussie georganiseerd omtrent de laatste editie van hun tijdschrift ”kunst op een keerpunt”, over kunst en geld in deze tijd. Reeds bevestigde deelnemers van het panel zijn Toine Donk en Doro Siepel.
  Toine Donk is ondernemer op het gebied van literatuur. Hij is medeoprichter van Das Magazin,
  het literair tijdschrift van de nieuwe generatie
  schrijvers, dat in twaalf dagen tijd 5.000 euro
  ophaalde voor het nulnummer door middel van
  crowdfunding.
  Doro Siepel heeft ruime ervaring in de theaterwereld.
  Sinds 2006 is ze directeur van Theater Zuidplein.
  Zij is van mening dat theater een spiegel is van
  onze samenleving, en streeft ernaar een theater
  het bruisende hart van zijn omgeving te
  laten worden.
 • Ernst-Jan Pfauth- Ernst-Jan Pfauth is (onder meer) internet ondernemer,en overtuigd dat bloggen voor iedereen van nut kan zijn. Hij adviseert over alle aspecten van bloggen: het opzetten, de schrijfstijl, marketing en corporate blogging. Hij schrijft een column over nieuwe media voor nrc.next en neemt met twee vrienden de podcast Literatuurfest op.
 • Martijn Winkel - Directeur van Total in Support. Is al sinds
  15 jaar werkzaam bij het zakelijk adviesbureau van de culturele sector. Hij is een doorgewinterde adviseur en is gespecialiseerd in financieel management, strategisch management, organisatieadvies en conceptontwikkeling voor kunstenaars.
 • Isis van der Wel – Isis is de
  nachtburgemeester van Amsterdam. Ze zet zich in voor het Amsterdamse nachtleven op het gebied van cultuur en uitgaan. Daarnaast is zij een internationaal bekende dj. Zij organiseert een debat over het culturele nachtleven.
 • Edgar Kampers - is medeoprichter van Qoin.
  Qoin ontwerpt, implementeert en ondersteunt Community Currencies, zowel ‘out of the box’, als op maat gemaakt. Ook onderzoeken we de impact van Community Currencies en ontwikkelen we nieuwe instrumenten en aanpakken om die impact te vergroten. Stichting Qoin werkt in 5 landen en is in 1998 opgericht.
 • Vincent Reinders - Begon samen met
  Gilles de Smit de online jukebox 22Tracks.nl. Op dit platform stelt de expert op het gebied van tweeëntwintig verschillende muziekgenres een playlist samen van de nummers die je op dat moment moet kennen. De website is een groot succes in Nederland en Belgie, met in het verschiet uitbreiding naar London om vervolgens
  de rest van de wereld te veroveren.
 • Jeroen Everaert – is directeur en oprichter van Mothership. Mothership is kunstproducent en produceert, adviseert, begeleidt en bemiddelt bij kunstprojecten. Mothership vervult een brugfunctie tussen de ‘kunstwereld’ en ‘opdrachtgevers’, zoekend binnen mogelijkheden om voor beide groepen aantrekkelijke projecten te realiseren.
 • Jeroen van den Idsert –  is mede-oprichter en
  eigenaar van productiebedrijf Hazazah Film & Photography, inmiddels een van de toonaangevende reclamebureaus in Nederland. Met hun reclames wonnen ze prijzen over de hele wereld. Het bedrijf was ook co-producent van de Golden Globe-winnende film Paradise Now. Het dochterbedrijf Hazazah Pictures produceert
  nu onder andere de in 2012 uitkomende
  bioscoopfilm Black Out